Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova

pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareInregistrareConectare
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
TREBUİE DE CİTİT
Cum tinem postul la Ramadan. İndicatii practice. POSTUL Şİ TİPURİLE DE POST Gusul abdest pe paşi ABDEST PE PAŞİ Cum facem namaz Separatoare pentru infrumusetarea mesajelor!
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» İnforatii despre haj si umre!!!
Vin Iun 20, 2014 2:04 am Scris de marianna

» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)
Joi Iun 12, 2014 9:03 pm Scris de marianna

» NOAPTEA DE BERAAT
Sam Mai 31, 2014 12:07 pm Scris de Selma Nuran

» Bucataria turceasca! si nu numai!
Mier Mai 21, 2014 5:36 pm Scris de Selma Nuran

» Rochii de mireasa
Lun Mai 19, 2014 6:06 pm Scris de Gul Manuella

» Modele de a purta hijabul
Lun Mai 19, 2014 5:58 pm Scris de Gul Manuella

» citatul zilei!
Lun Mai 19, 2014 5:41 pm Scris de Gul Manuella

» Calendar islamic 2014
Joi Mai 15, 2014 6:12 pm Scris de Selma Nuran

» Falafel Chiftele de naut
Joi Mai 15, 2014 6:11 pm Scris de Selma Nuran

» Legile forumului!!!!!!!!!!
Joi Mai 15, 2014 6:09 pm Scris de Selma Nuran

» Postul(oruci). Tipurile de post
Lun Mar 24, 2014 12:23 pm Scris de Selma Nuran

» Ce simțim atunci când murim?
Joi Mar 20, 2014 9:21 am Scris de Selma Nuran

»  Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si Mevlana
Mar Mar 18, 2014 12:03 pm Scris de Sevde

» femeia musulmana moderna
Lun Mar 03, 2014 8:05 pm Scris de Selma Nuran

» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?
Sam Feb 22, 2014 8:23 am Scris de Selma Nuran

» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.
Sam Feb 01, 2014 10:09 pm Scris de Vizitator

» Numerele in Araba
Sam Feb 01, 2014 5:49 pm Scris de Vizitator

» FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea)
Mar Dec 24, 2013 12:20 am Scris de Sevde

» Ce İBADET(rugaciuni, namaz, actiuni de venerare) se face in ultima noapte a lunii Zilhidge, ultima noapte din anul islamic.
Dum Noi 03, 2013 4:16 pm Scris de Selma Nuran

» Asure - a zecea zi a calendarului islamic
Dum Noi 03, 2013 2:48 pm Scris de Selma Nuran

Top postatori
Selma Nuran (907)
 
marianna (126)
 
Ilynka (76)
 
~Noor İslam~ (61)
 
latifah (36)
 
Sevde (34)
 
umabudi(tatiana) (22)
 
Noora (19)
 
Elif (14)
 
um fagir-din harat (13)
 
METEO COUNTER
Сектор Чентру 
KUR'AN flash in araba RECİTARİ DİN KURAN in toate limbile Carti islamice prin poşta descarca carti islamice Menzil İLAHİİ Afla directia Kiblei in localitatea ta!!! Timpul de rugaciune in Chişinau Chişinau ezan saati
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 38, Sam Iun 16, 2012 10:38 am
Distribuiti | 
 

 Creme pentru torturi şi prajituri

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Selma Nuran
Admin
Admin


anul convertirii anul convertirii : 2010
feminin Capricorn Tigru
Data nasterii Data nasterii: 18/01/1987
Varsta Varsta: 27
Data de inscriere Data de inscriere: 29/08/2010
Localizare Localizare: CHİŞİNAU
Ocupatie Ocupatie: sotie şi mamica fericita elhamdullillah
Stare de spirit Stare de spirit: elhamdullillah
Mesaje Mesaje: 907

MesajSubiect: Creme pentru torturi şi prajituri   Joi Iul 21, 2011 1:34 pm

Un pachet de unt se inmoaie la temperatura camerei. 250 ml lapte se amesteca impreuna cu 2 lg. amidon si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Se raceste amestecand din cand in cand sa nu prinda coaja. Untul se freaca impreuna cu 140 gr. zahar praf. Se adauga pe rand cate o lingura de amestec de lapte (sa fie rece, nu caldutz) si se amesteca usor. Dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de crema de lapte se pune cacao dupa gust. Crema se pune intr-un vas de yena si se incalzeste pe foc pana isi schimba culoarea (se inchide la culoare) si consistenta (se face foarte fina). Se ia de pe foc si se raceste.


Crema de ccioco/cacao

- 1 ou;
- 1 cana de zahar de marime medie;
- 1 pachet cacao ( de preferinta Dr. Oetker);
- 1 pachet de unt;
- 1 esenta vanilie
Se amesteca oul, cu cana de zahar si se bat cu telul pe baie de abur timp de 15 minute ( pana se face ca o smantana subtire).

Se da deoparte, se adauga pachetul de cacao, amestecandu-se cu telul dintr-o margine pentru a o incorpora f bine.

Se lasa ca tot acest amestec sa ajunga la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta si pachetul de unt, care in prealabil a fost lasat dinainte sa se inmoaie ( chiar f bine).

Atentie !!! Crema sa fie potrivita ca si temperatura ( se poate proba cu degetul) daca e prea calda, se taie untul!!!!

Cantitatea finala e suficienta pt. u tort mare!
Se pune pe ce fel de prajituri vreti voi.



CREMA DE CACAO

4 oua, 400g zahar, 4lg apa, 100g cacao ,2 pac margarina rama , doua esente de rom(fiola).

Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
o puteti folosi la torturi,miniamandine, rulade, etc.


CREMA FALSA:

120g d unt,100gzahar,125ml apa fierbinte,o lingurita zahar vanilat.
Amestecam facand o crema din unt si zahar,apa si zahar vanilat.Daca compozitia nu iese continuam a amestecam pana obtinem o compozitie fina



Crema pentru tort si prajituri:

Avem nevoie de:

½ l lapte, 250 g zahar, 2 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt

Cum procedam:

¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama. Separat se freaca untul, apoi se pune putin cate putin din compozitia racita si se amesteca usor pana la omogenizarea completa.
Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort.


crema pentru tort/prajitura

- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 4-5 linguri de faina
- 1 pachet margarina
- 2-3 linguri cacao
- miez de nuca
- stafide
- esenta de rom


Mod de preparare:

Se amesteca la rece laptele, zaharul si cacaoa apoi se pun la foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa ( putin mai mult ca pentru clatite, sa nu cada crema de pe lingura).
Se ia de pe foc, se taie marunt pachetul de margarina, se amesteca, se adauga esenta de rom, nucile sau stafidele (dupa gust ) si se lasa la racit la temperatura camerei ( nu la frigider).
Daca se ingroasa prea tare crema si este greu de intins pe blat, se unge mereu lama cutitului cu lapte.



Crema caramela foarte buna

250g zahar
5 linguri de faina
500ml lapte
un pachet de margarina
cacao


Mod de preparare :

Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.

Se foloseste la tort sau la orice prajitura de tip pandispan.



0,250l lapte
3 oua
3linguri faina
3 linguri cacao
1 pahar de 100g cu zahar
50 g unt sau margarina
esenta de rom



se pune laptele la fiert pe baie de aburi ,iar separat intr-un castronel se amesteca restul de ingrediente fara unt si rom
cand laptele incepe sa firba se pune compozitia din castron si se amesteca continuu pana se ingroasa.se da jos,se mesteca si cand este racoriita se pune rom-ul si unt-ul amestecand mereu.





2 vanilii,


4 oua,


200gr zahar,


4 linguri faina,


3/4 l lapte

Crema de vanilie se face repede asa: se amesteca zaharul, faina, se pune cateun ou, apoi laptele. Se fierb la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Se pune vanilie.


_________________


Vizitati Blogul meu islamic

Vizitati blogul culinar de bucatarie Turceasca! cu 3 autori dintre care şi eu :)

Vizitati noul meu blog culinar de bucatarie Turceasca!

Vizitati Blogul meu Hand Made

Blog despre sarcina şi despre Bebekul meu
Sus In jos
http://musulmanmd.blogspot.com
 

Creme pentru torturi şi prajituri

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova ::  ::  :: -